Slapen op een spiraal of gaatjesbodem?

Slapen op een spiraal of gaatjesbodem? 

Veel Nederlanders slapen nog steeds op een spiraal of gaatjesbodem of stugge lattenbodem als bedbodem en zoeken naar een geschikte matras voor deze type bodems.
Dit soort bedbodems geven geen enkele ergonomische ondersteuning, dus alle comfort en ondersteuning moet uit de matras komen.

gaatjes bedbodemMeestal wordt er bij dit soort bodems gekozen voor een stevige koudschuim of stevig pocketveer matras, om kuilvorming te voorkomen. Echter, hierbij is er bijzonder weinig ligcomfort, de schouders en heupen kunnen niet ver genoeg in het matras zakken. Hierdoor voelt het matras als veel te hard aan en geeft te veel pijnlijke druk op schouders en heupen, waardoor het bovenlichaam vaak doorkantelt naar de buikligging.
Nekpijn en onderrugklachten zijn vaak het gevolg van deze totaal verkeerde slaaphouding.
Veel beter zou het zijn om een goede lattenbodem te kiezen die kan kantelen en veren en waarbij de schouders en heupen wat kunnen wegzakken en de lende ondersteund wordt.

Als u toch de bestaande oude bedbodem wilt behouden, kies dan voor:
bodyform tri-bride watermatrasBodyform Tri-bride watermatras
Het Tri-bride matras is geen volledig waterbed, maar is gevuld met zo’n 4 – 5 cm water met daarop een extra dikke toplaag van 3-componentenschuim (traagschuim, koudschuim en gel). Dit schuim is drukpuntverlagend en temperatuur regulerend.
Omdat het matras het lichaam overal de juiste ondersteuning geeft, is de kwaliteit van de bedbodem minder belangrijk.             Toch heeft u niet het gevoel in een waterbed te liggen. Doordat er net als in een gewoon waterbed een verwarmingselement onder zit, voelt de matras in de winter wel altijd heerlijk warm aan.
Het matras is vooral een uitkomst bij reuma, fibromyalgie  en/of andere gewrichtsklachten.

Als je de voorkeur geeft aan 1 grote matras, maar de andere partner wil geen Tri-bride watermatras, kan je partner kiezen voor een ander comfort zoals een luchtgeveerde kern of voor een koudschuim kern in 1 grote matrastijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie