Slaapfysiotherapeut

Een slaapfysiotherapeut?
Een fysiotherapeut is er toch om beter te kunnen bewegen?
Maar toch niet om lekker te kunnen slapen?

Ja en Nee.
Wat veel mensen niet beseffen is dat lichamelijke klachten veroorzaakt kunnen worden door een verkeerde slaaphouding. Een slaapfysiotherapeut kan hierbij helpen.

Slaaphouding


slaapfysiotherapeutNachtrust kan worden verstoord door bewuste en onbewuste (pijn-)prikkels. Dit wordt vaak veroorzaakt door aanwezige klachten en/of door het slaapsysteem. Hierdoor kunt u meer (teveel) gaan bewegen in de slaap en worden eerder tussenhoudingen (half rug-half zij of half zij-half buik) aangenomen.
Het lichaam rust daardoor minder uit. Daarnaast kunnen klachten ontstaan zoals  slapende armen, lage rugpijn, bekken-en heupklachten en schouder- en nekklachten.

Klachten voorkomen

Om deze klachten te voorkomen, te herstellen of er voor te zorgen dat deze niet terugkeren moeten de omstandigheden goed in kaart worden gebracht.
Zo kan er aan een optimale slaapsituatie gewerkt worden.
Alleen zo kan de nacht worden ingezet op weg naar een optimaal herstel en een goede nachtrust.

Meten is weten

Een van de manieren om onafhankelijk te kunnen meten hoe je slaapt, is door het minimaal 3 nachten slapen met de SlaapID-sensor. Deze meet: in welke slaaphouding, hoe vaak er gedraaid wordt en hoe (on)rustig er geslapen wordt.  Deze wordt daarna uitgelezen en besproken.

Bij Beddenspecialist.nl weten we natuurlijk alles over goed slapen, de fysiotherpeuten alles over bewegen en het menselijk lichaam.
Daarom werken we sinds enige tijd samen om u nog beter te laten slapen EN klachten te verminderen en voor de toekomst te voorkomen.

Kijk ook eens op slaapfysio.nl voor meer informatie en voor een slaapfysiotherapeut bij u in de buurt.
Er sluiten zich steeds meer fysiotherapeuten aan, dus de lijst met deelnemende slaapfysio’s groeit regelmatig, hierdoor kan de lijst nog niet helemaal up-to-date zijn.

Daarnaast werken wij, van Beddenspecialist Topslapen/Slaapwinkel samen met een Reumaverpleegkundige in ziekenhuis Rijnstate en een gedeelte van de SintMaartens Kliniek, Revaldatiecentrum in Nijmegen.